петък, 23 септември 2011 г.

Работа с таблици в Dreamweaver

Таблиците са от изключително важно значение при изработката на един уеб сайт. Те са създадени както и за удобство на дизайнера, така и за по добра навигация в сайта.  В днешния урок ще ви покажа нагледно как се работи с таблиците в Dreamweaver, в 3 стъпки: 


Стъпка 1 

Отворете менюто Insert, което се намира в горната страна до менюто Edit. Следва да намерите къде пише Table. Натискаме на него, след което пред нас се появява прозорец, който ни пита каква таблица искаме да добавим, колко реда и колко колонки да има тя, какви размери да е тя, дали да има рамка или не. 

Стъпка 2
Следва време да определим как ще изглежда нашата таблица. От полетo Rows избираме колко реда да има тя, а от полето Columns - колко колонки. Следва да определим  широчината на таблицата, което става от полето: Table Width.  После определяме дали тя ще има рамка от полето Border, и колко пиксела да е тя ( в нашия случай е 1 ). Определяме в мястото на хедъра. 
Следва само да натиснем OK.

Стъпка 3 

И, ето че нашата таблица е готова. Ако искате да коригирате ширината и, може да го направите след като цъкнете на черните точици (отстрани на таблицата), и преместите до където е необходимо. Другия начин за коригиране на ширините, е от полето Properties.




 Вече успешно създадохте своя Dreamweaver таблица. В началото ще ви е малко трудно да работите с таблици, но с времето ще разберете, колко удобни са те, и каква полза имат. 
Това беше днешния урок. Надявам се да ви е харесало.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар