събота, 24 септември 2011 г.

Поставяне на фоново изображение (Background) на Dreamweaver

Какво представлява фоновото изображение, и как да добавя такова в Dreamweaver? Фоновото изображение е така наречения Background, т.е. фона на уеб страницата. Важното в един сайт, е фона да подхожда на дизайна му.  В днешния урок ще ви покажа как да добавите фоново изображение на вашата уеб страница.





В долната страна на програмата, се намира инспектора Property (page properties) . След като го натиснете, пред вас се появява прозорче, в лявата страна на което се появяват категориите: Appearance(CSS), Appearance (HTML), Links(CSS), Headings(HTML), Title/Encoding, Tracing Image. Избирате категорията Appearance (CSS) - първата от горе надолу. Пред вас се появява прозорчето, на което всъщност са настройките на страницата.  


Text Color - от тази опция може да изберете какъв цвят да бъде текста на страницата
Background color -  Чрез тази настройка, вие може да дефинирате цвета на фона 
Background image - От тук може да добавите графично изображение като фон.
 -Repeat -  Ако вашият фон е графично изображение, от тази настройка може да определите по какъв начин да се повтаря селектираното изображение.
 -repeat-y : повтаря  фоновото изображение вертикално
 -repeat-x : Повтаря фоновото изображение хоризонтално
 -repeat : повтаря фоновото изображение хоризонтално и вертикално
 -no-repeat : не води до повтаряне на изображението.
По подразбиране,  фоновото изображение се повтаря и хоризонтално и вертикално. 



След като вече сме дефинирали настройките на фоновото изображение (background), остава само да натиснем Apply, след което OK.  И ето, вече имаме оформено фоново изображение. Надявам се да съм ви бил полезен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар