четвъртък, 22 септември 2011 г.

Как да си направим Уеб страница с Dreamweaver

Предполагам много от вас са се чудили как да си направят уеб страница, с програма на по-високо ниво. Е, ако е така, програмата която ще ви свърши чудесна работа е така наречената: Adobe Dreamweaver 9. Програмата е една от най-добрите в сферата на уеб дизайна, което е причината да продължава да се използва от много уеб дизайнери по целия свят. Добра е както и за начинаещите, така и за по-напредналите в тази сфера. А сега, нека да прибегнем към темата на днешния урок, а именно : Как да си направим уеб сайт с Dreamweaver.

Стъпка 1

След като отворите Dreamweaver, пред вас се появява следното изображение -
Там ще намерите различни опции, за създаване на уеб страници, на нас ни трябват тези точно под полето Create new.  Следва да изберете вида на уеб страницата която искате да създадете : HTML, ColdFusion, PHP и т.н.
Аз ще избера HTML






Стъпка 2
След като вече сме избрали вида на уеб страницата (HTML), пред нас се появява нашето работно поле, което всъщност представлява нашата уеб страница.  Може да видим как изглежда тя в момента, след като натиснем F12. Както виждате в горния край на програмата се намират така наречените "барове". File, Edit, View, Insert, Modify, Format, и т.н., които ще ви помагат при създаването на дизайна на страницата.
от менюто Insert, може да добавяте изображения, графики, музика, видео и всичко което се сетите, на вашата бъдеща уеб страница.
Как се борави с другите менюта, ще ви покажа в следващите уроци, свързани с програмата.

Deamweaver е една от най-добрите програми за създаване на уеб сайт. В днешния урок ви обясних накратко, как се създава уеб страница, благодарение на програмата. Как да добавим изображения, музика и т.н., как се работи с таблици, това са неща, които ще ви обясня в следващите ми уроци. Надявам се да съм ви бил полезен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар